Főétel

Vörösboros szarvas pörkölt nokedlivel, friss házi kenyérrel és csalamádéval ❤️

Hozzávalók:
Zsír
2 vöröshagyma
1 lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 paprika
140 g sűrített paradicsom
600 g szarvas gulyáshús – Lidlben vettem
1,5 dl vörösbor
1,5 dl víz
Babérlevél
Só, bors, pirospaprika

Főzés alacsony lángon 2-3 óra

Nokedli 3 főre:
300 g liszt
275 ml víz

1 tojás
Pici olaj

A kenyér ugyanúgy készült, mint a korábban feltett extra kenyér: 300 g liszt, 10 g só, 30 ml olaj, 150 ml langyos víz, 1 cs szárított élesztő, pici cukor – videóban levő módszert használtam

Red wine deer stew with nokedli, fresh homemade bread and chlamade ❤️

Ingredients:
Fat
2 red onions
1 red onion
3 cloves of garlic
1 bell pepper
140 g of concentrated tomatoes
600 g of deer goulash
1.5 dl red wine
1.5 dl of water
Bay leaf
Salt, pepper, red pepper

Cook on low heat for 2-3 hours

Nokedli for 3 people:
300 g of flour
275 ml of water
Salt
1 egg
A little oil

The bread was made in the same way as the extra bread above: 300 g flour, 10 g salt, 30 ml oil, 150 ml lukewarm water, 1 tsp dried yeast, a little sugar – I used the method in the video
IG: https://www.instagram.com/p/Cy-3QZuIDMh/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük