Hozzávalók:
– 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
– 5 dkg búzasikér
– 1 1/2 tk só
– 6 dkg vaj
– 1 tojássárga
– 6 dkg sajt
– 3/4 cs. szárított élesztő
– 6 dkg tahini
– kb 3 ek tejföl – annyi, hogy jó állagú legyen a tészta
A lisztet, a búzasikért és a sót, egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal.
Rászórjuk a szárított élesztőt és a reszelt sajtot, és egy kicsit elkeverjük.
Közepében kis fészket alakítunk ki, majd beletesszük a tojássárgát. Egy kicsit elkavarjuk a körülötte levő liszttel, majd hozzáadjuk a tahinit is és összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, keményebb tésztát kapjunk.
Pihentetés: 30 perc
Sütés 180 fok 20 perc
Az alapreceptet @abroszra_valo oldalán láttam ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/CdjFQhNoXL8/