Hozzávalók:
150 g liszt
100 g teljeskiőrlésű liszt
1/2 csomag szárított élesztő
Cukor
160 ml langyos víz
Só
1/4 tk sütőpor/ szódabikarbóna
1 ek étolaj
Töltelék: reszelt sajt, sonka
Kenéshez: fokhagymás vaj
Az élesztőt a vízben a cukorral felfuttatjuk, majd az olaj kivételével a többi hozzávalóval összegyúrjuk, mikor kezd összeállni adjuk hozzá az olajat. 1 órát kelesztjük. Olajos kézzel 8 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, megszórjuk sajttal és sonkával, ráhajtjuk a széleket és újból nyújtjuk. Forró száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megsütjük, közben fokhagymás vajjal kenjük.
Ham and cheese whole wheat naan 😍
Ingredients:
150 g of flour
100 g of wholemeal flour
1/2 packet of dry yeast
Sugar
160 ml lukewarm water
Salt
1/4 tsp baking powder/baking soda
1 tbsp cooking oil
Filling: grated cheese, ham
For spreading: garlic butter
We stir the yeast in the water with the sugar, then knead it with the rest of the ingredients except for the oil, when it starts to come together, add the oil. Let rise for 1 hour. Divide into 8 parts with oily hands, stretch thinly, sprinkle with cheese and ham, fold the edges over and stretch again. Fry in a hot, dry pan for 1-2 minutes, while brushing with garlic butter.
IG: https://www.instagram.com/p/CoxCTckokBR/