Én úgy vagyok vele, hogy inkább töltelék, mint tészta, hát ebben van az biztos 😍 Szuper szaftos, szuper finom ❤️
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1/2 friss élesztő
75 ml tej
30 g negyedannyi édesítő
100 ml kefir
1 tojás
2 ek olaj
Élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd kb 1 órát kelesztjük.
Töltelék:
200 g mák
Édesítő ízlés szerint
Kb 100 ml tej – nézzük az állagot, ne legyen túl híg!
A mákot, édesítőt, tejet elkevertem és forrásig folyamatosan keverve főztem és langyosra hűtöttem.
@allnutrition.hu Frulove Cherry
A tésztát kinyitjuk, megkenjük a mákkal, kanalazunk rá a cseresznye lekvárból és feltekerjük. Hosszában kettévágjuk és összetekerjük.
Sütés: 180 fokon 40p – nekem kellett ennyi a sok töltelék miatt.
Csatoltam videót, bocsánat este vettem fel, így vannak benne bakik 🤣
Cherry-poppy babka without added sugar 🍒🤩
I think it’s more of a filling than pasta, so that’s for sure 😍 Super juicy, super delicious ❤️
Ingredients:
30 dkg flour
1/2 fresh yeast
75 ml of milk
30 g of a quarter amount of sweetener
100 ml kefir
1 egg
2 tablespoons of oil
Stir in the yeast and mix with the rest of the ingredients, then leave to rise for about 1 hour.
Filling:
200 g poppy seeds
Sweetener to taste
About 100 ml of milk – check the consistency, don’t make it too thin!
I mixed the poppy seeds, sweetener and milk and cooked, stirring constantly, until it boiled and cooled to lukewarm.
@allnutrition.hu Frulove Cherry
Open the dough, spread it with poppy seeds, spoon some of the cherry jam on it and roll it up. Cut it in half lengthwise and roll it up.
Baking: 40p at 180 degrees – I needed that much because of the many fillings.
I’ve attached a video, sorry, I recorded it in the evening, so there are bugs in it 🤣
IG: https://www.instagram.com/p/Cj7sMIJogJq/