Hozzávalók:
500 g liszt – én most 100 grammnyit tönköly liszttel helyettesítettem
1 cs friss élesztő
220 ml langyos tej
2-3 porcukor
60 g puha vaj
1 tojás
A kelt tésztát hagyományos módon elkészítjük, egy órát pihentetjük.
Töltelék – itt nem mérek, de nagyjából a lenti mennyiség:
Puha vaj kb 80-100 g
Porcukor kb 80-100 g
Kakaópor kb 2-3 ek
Vanília aroma
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília aromát és a kakaót, azzal is krémesre keverjük.
Tésztát kinyitjuk, megkenjük, két oldalról feltekerjük, szeletekre vágjuk. A tetejét kevés tejjel kenjük.
Sütés: 180 fokon 20-25p
Természetesen elkészíthető verzióban, akkor helyettesítsünk negyedannyi édesítővel 😘
IG: https://www.instagram.com/p/CguBi-UIhTC/