Főétel

Igazi szilveszteri finomság ❤️ kicsit pepecs, de megéri ❤️

Káposztás hasé

A káposztát lereszeljük, besozzuk, karamellizált cukorra tesszük, kicsit vizet öntünk alá és puhára pároljuk. Végén borsozzuk. A tésztához 50 g vajat, 150 g lisztet, 1 tojássárgáját , sót, nagy csipet szódabikarbónát és kb 50 ml vizet összegyúrunk. Hűtőbe tesszük egy órára. Kinyújtjuk vékonyra, csíkokban ráhelyezzük a káposztát, feltekerjük. Kb 3-4 csíkot fogunk kapni. Felszeleteljük, felvert tojással kenjük, szezámmaggal szórjuk. 180 fokon 15-25 perc alatt kisül.

Tipp: használhatsz leveles tésztát is ❤️

A real New Year’s Eve delicacy ❤️ a bit pricey, but worth it ❤️

Cabbage belly

Grate the cabbage, add it, put it on caramelized sugar, pour a little water under it and steam it until soft. Add pepper at the end. For the dough, knead 50 g of butter, Baking soda, 150 g of flour, 1 egg yolk, salt and about 50 ml of water. Put it in the fridge for an hour. Roll it out, place the cabbage in strips, roll it up. We will get about 3-4 strips. Cut into slices, brush with beaten egg and sprinkle with sesame seeds. It is discharged in 15-25 minutes at 180 degrees.

Tip: you can use puff pastry as well ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/Cm128ECo3jG/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük