Én szeretem a savanykás izt az édes mellett, de aki csak az édesre szavaz, annak elhagyható a ribizli, vagy használhat édesebb gyümölcsöt 😘
alternatívákkal
Hozzávalók:
250 g liszt
100 ml tej/ lm tej/ növényi tej
1 cs porélesztő
Édesítő
1 tojás
30 g vaj/olaj/ olvasztott kókuszzsír
Vanília aroma
Az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, majd kelni hagyjuk.
Töltelék:
350 ml tej/ lm tej/ növényi tej
Édesítő
1 cs pudingpor
Ribizli
Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük majd megkenjük a tésztát – fog kimaradni puding a mázhoz-, megszórjuk ribizlivel és feltekerjük, szeleteket vágunk, még melegszik a sütő pihenni hagyjuk. 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Forrón 1/2 doboz mascarpone -lm ha érzékenyek vagyunk- és a kimaradt puding keverékével kenjük.
IG: https://www.instagram.com/p/Cd8KfgHofSj/