Hozzávalók:
500 g liszt
500 g főtt burgonya – hűtve, összenyomva
240 g vaj
15-20 g só – mi sósan szeretjük
2 tojás
50 ml langyos tej
2 dkg friss élesztő
Cukor
1 tojássárgája a kenéshez
A tészta kissé lágy, de a hűtőben meg fog dermedni.
Kelesztési idő: min 1 óra hűtő – óránként hajtogathatjuk, így levelesebb lesz, én ehhez most lusta voltam 😄
Sütés: 180 fokon kb 20p
A videoban fel adagot készítettem, de egyből elfogyott 😋
Extra soft potato scones
Ingredients:
500 g of flour
500 g of boiled potatoes – cooled, mashed
240 g of butter
15-20 g of salt – we like it salty
2 eggs
50 ml lukewarm milk
2 dkg fresh yeast
Sugar
1 egg yolk for greasing
The dough is a bit soft, but it will firm up in the fridge.
Proofing time: at least 1 hour in the refrigerator – you can fold it every hour, so it will be more leafy, I was too lazy to do this 😄
Baking: at 180 degrees for about 20 minutes
I made a batch in the video, but it ran out immediately 😋
IG: https://www.instagram.com/p/CvuWRlWorFV/