A mai ebédünk gulyásleves friss kívül ropogós belül puha házi kenyérrel ❤️ Ez egy picit másik kenyér recept, napokig puha a Tangzhong technikának köszönhetően ❤️ A kenyér egy különleges Emile Henry sütőben készült, melynek köszönhetően megőrzi nedvességtartalmát és kívül szuper ropogós lesz ❤️ Most a hónap terméke a @kitchenshophungary -nál és 35% kedvezménnyel kapható 😍 szuper ajándék karácsonyra is 🎄🎁 #reklám
Hozzávalók a kenyérhez
Tangzhong : 30 g liszt és 50 ml víz kb 30 mp alatt zselés állagúra melegítve
400 g liszt
200 ml langyos víz
1 cs szárított élesztő vagy 2 dkg friss
2 ek cukor
1 tk só
30 ml olaj
Tálba: olvasztott vaj, pici liszt
Először 30 perc kelesztés, majd a tálban további 30 perc még melegszik a sütő. Vízzel fújjuk, bevágjuk, majd 240 fokon (alsó felső) kb 40 percig sütjük, a végén pár percet fedő nélkül.
IG: https://www.instagram.com/p/C0trJqRofY8/