A lisztet megtalálhatjátok a Mercato Italiano kínálatában, amit egyébként az olasz pizza világbajnokságon is használtak ❤️ Találhattok még kiváló minőségű olívaolajat és szószokat is. @puntomercatoitaliano
Hozzávalók:
500 g Molino Vigevano Vesuvio liszt
340 ml víz
12 g só
2 g friss élesztő vagy 1 g szárított
4 g olívaolaj
Kelesztés 45 perc szobahőmérsékleten, majd 19 óra hűtőben. Porciózva 16 óra, felhasználás előtt 3 órával vegyük ki szobahőmérsékletre.
Sütés: 450 fokon kb 90 mp (pizzasütőben)
Tipp: normál sütőben pizzakővel max hőfokon grill funkcióval kb 1 óráig melegítjük a sütőt, majd a grill funkciót kikapcsoljuk és utána tudjuk sütni benne a pizzát. Így a sütési idő hosszabbodik (kb 6-8 perc), figyeljük közben.
IG: https://www.instagram.com/p/DBWmd5wode8/