Hozzávalók:
400 g liszt
1 cs szárított élesztő
15 g cukor
7 g só – plusz a vajra
35 ml olaj
225 ml langyos víz
Ezt 10-12 percig dagasztjuk, majd 1-2 órát pihentetjük.
Rétegek közé: szobahőmérsékletű vaj + só
Tetejére 1 tojás
Formázás után pihenjen 30 percet, még a sütő melegszik.
Sütés 200 fokon 15-20 perc – alsó-felső sütés
Elkészítés a videóban 2 részletben ❤️
Your favorite salty butter crescent rolls, like a croissant, only much lighter 😍
Ingredients:
400 g of flour
1 tsp dried yeast
15 g of sugar
7 g of salt – extra for the butter
35 ml of oil
225 ml lukewarm water
Knead this for 10-12 minutes, then let it rest for 1-2 hours.
Between layers: room temperature butter + salt
Top with 1 egg
After shaping, rest for 30 minutes while the oven is still heating.
Bake at 200 degrees for 15-20 minutes – bottom-top baking
Preparation in the video in 2 parts ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/CyTQ0F5odR2/