Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 dl tej
3 dl kefir
2,5 dkg friss élesztő
1 tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
olaj a sütéshez
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a cukrot is hozzáadjuk, felfuttatjuk. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a kefirt, a tojást és a sót, majd kézzel vagy dagasztófejet kézi mixerrel jól kidolgozzuk a tésztát. Lágyabb tésztát kapunk, a tálat fóliával vagy nedves konyharuhával lefedjük, és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát a hűtőben pihentetjük-kelesztjük. Forró olajban kisütjük.
Tipp: olajos kézzel formázzuk
Fokhagymás kence: zúzott fokhagyma, kevés olaj, langyos víz és só
Neked melyik a kedvenced? Nekünk a sajtos tejfölös ❤️
I can’t wait for summer if it’s about my favorite kefir lángos recipe which can last for days in the fridge, we can bake it fresh whenever we want. In terms of price, it is a fraction of its brother from Balaton 😄
Ingredients:
50 dkg flour
1 dl of milk
3 dl kefir
2.5 dkg fresh yeast
1 egg
1 teaspoon of salt
1 teaspoon of sugar
oil for frying
Warm the milk, crumble the yeast into it, add the sugar and stir. Mix the leavened yeast with the flour, add the kefir, eggs and salt, then knead the dough well by hand or with a hand mixer. You get a softer dough, cover the bowl with foil or a wet kitchen towel and let it rest overnight or at least 2-3 hours in the refrigerator. Fry in hot oil.
Which one is your favorite? For us, the cheese sour cream ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/Cny_qOyo77n/