Főétel

Kinek mi volt a karácsonyi ebéd? 🤩 Nekünk káposztás-hagymás sült tarja, párolt káposzta és krumplipüré ❤️

Tarja:
A 500 g tarját enyhén kiklopfolunk, fűszerezzük- só, bors, pirospaprika, kömény, fokhagymapor-hozzáadunk 3 ek olajat és 3 ek tejszínt, jól átkeverjük. Hozzáadunk 2 számlára vágott hagymát, ismét sózzuk és átkeverjük. Kb 10 db káposzta szeletet kiolajozott tepsibe teszünk, erre jön a hagymás husi és vizes sütőpapír alatt 210 fokon kb 70 perc alatt megsütjük.

Párolt káposzta:
Maradék káposztát felvágjuk, besózzuk,olajon párolni kezdjük, 2-3 ek barnacukorral szórjuk, kevés vizet öntünk alá és kb 30 perc alatt megpároljuk. Végén borsozzuk.

Who had what for Christmas lunch? 🤩 For us, fried ribs with cabbage and onions, steamed cabbage and mashed potatoes ❤️

Meat:
Lightly pound the 500 g ribs, season with salt, pepper, red pepper, cumin, garlic powder, add 3 tablespoons of oil and 3 tablespoons of cream, mix well. Add 2 onions cut into pieces, salt again and stir. We put about 10 slices of cabbage in an oiled baking tray, and then we bake them under parchment paper with onions and water at 210 degrees for about 70 minutes.

Braised cabbage:
Cut up the remaining cabbage, add salt, start to steam it in oil, sprinkle with 2-3 tablespoons of brown sugar, pour a little water under it and steam it for about 30 minutes. Add pepper at the end.
IG: https://www.instagram.com/p/Cmj0cJEI77N/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük