Főétel

Szaftos karamellás répatorta kicsit reform módon 😅

A “dekorért” elnézést drága nagyszüleimhez autóba szállítottuk, így az oldalát nem kentem le és a karamellt is lehetett volna szebben csurgatni 🤣 DE! FANTASZTIKUS ‼️

Nem mondhatom, hogy diétás, de a cukor felét édesítővel helyettesítettem, illetve teljeskiőrlésű liszt is került bele. Aki egészségesebbre szeretné, írtam mellé alternatívát ❤️

3 tojás
150 g barnacukor/ 40 g negyedannyi édesítő
Folyekony édesítő / 25 g negyedannyi édesítő
2 répa reszelve
140 ml kefir
200 ml olaj/ kókuszolaj
Sütőpor
1-2 ek mézeskalács fűszer
150 g liszt
100 g teljeskiőrlésű liszt

Karamell – ehelyett lehet kapni cukormentes karamellt, amit fel tudunk olvasztani
100 g barnacukor
Csipet só
50 g vaj
80 ml forró tejszín

Krém:
500 g mascarpone
500 ml habtejszín
Folyekony édesítő
Habfixáló

Tojásokat a cukorral és az édesítővel habosra keverjük, jöhet bele a répa, kefir, olaj, majd végül a száraz hozzávalók. Nekem 180 fokon 10 percig, majd 160 fokon 35 percig sült.

A krémhez minden összekeverünk, a tésztát félbe vágjuk, köze egy réteg krém, csurgatunk rá karamellt, majd tészta, tetejére krém és karamell.
IG: https://www.instagram.com/p/CcYKk2JotK6/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük