Elkészítés:
Egy vékony pengéjű éles késsel eltávolítjuk a hártyákat – ez azért fontos, mert különben sütéskor összehúzza a húst. Sózzuk, borsozzuk. Egy száraz serpenyőt felforrósítunk, majd beleöntjük az olajat, beleszórjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, hogy aromássá váljon az olaj, és ezen körbepirítjuk a húst. Fontos, hogy sülés közben ne mozgassuk azt. Hagyjuk 1-2 percig sülni, majd csak utána fordítsunk rajta. Mérettől függően a húst 8-12 percre tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Egy 400 grammos darabot kb. 10 percig sütünk. Kivesszük a serpenyőt a sütőből, abból kiemeljük a húst, hogy ne süljön tovább, majd alufóliába csomagoljuk És hagyjuk 7-10 percet pihenni. A serpenyőben ezután kiváló mártást készíthetünk, zöldséggel, alaplével, amit leszűrünk, majd vajat és kevés keményítőt adunk hozzá.
Ti szoktatok sertésszüzet készíteni?
IG: https://www.instagram.com/p/ChMJ5fpI-oL/