Promóció

#reklám | Nagymamám hagymás-paprikás kalácsa Magyar Vajjal és Tejjel

A húsvét mindig is kiemelt fontosságú volt a családunkban, gyerekkorom egyik kedvenc húsvéti étele ez a kalács, amit mindig a nagymamám készített, különösen sokat jelent nekem ez a recept, hiszen a nagymamámtól hoztam a sütés szeretetét, amely az oldalam egyik elindítója is volt ❤️ Már a készítés közben is éreztem azokat az ízeket és illatokat, amely egyből a gyerekkori húsvétokat juttatta eszembe 🌷 A recepthez a kiváló minőségű Magyar Vajat és Tejet használtam fel, amelyek körül a vaj arany fokozatú KMÉ védjeggyel rendelkezik. @alfoldi_tej

Nektek melyik az a nosztalgikus étel, ami egyből a húsvétot juttatja az eszetekbe? 🐰

Hozzávalók 2 nagy kalácshoz:
600 g liszt
250-300 ml langyos Magyar Tej
5 dkg élesztő
1 ek cukor
100 g szobahőmérsékletű Magyar Vaj
1 csapott ek só
1 tojás
Kelesztés: 1 óra
Töltelék:
1 nagy vagy 2 normál hagyma dinsztelve
100 g szobahőmérsékletű Magyar Vaj
1-2 ek pirospaprika

Tetejére:
1 tojássárgája
Nagyszemű só
Sütés előtt hagyjuk pihenni 15-20 percet.
Sütés: 180 fokon 40-45 perc (alsó-felső)
IG: https://www.instagram.com/bettisdailykitchen/reel/DIdxCeoI3i5/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük