A héten férjem szülinapi hetet tart és a kedvencét készítettem, PIZZÁÁÁT 😜
Hozzávalók:
250 g liszt
140 g víz
1/2 cs szárított élesztő
Pici cukor
5 g só
25-30 g olaj
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy órát kelesztjük. Olajos kézzel formázzuk a pizzát, kézzel nyomkodjuk a közepét a szépek felé, hagyva egy kis peremet.
Feltét:
Passata+oregano+fokhagyma+só+bazsalikom
Parmezán
Mozzarella
Sütés: 210 fokon (légkeverés) 16 perc
Pizza Margarita or it could also be a Napolenata 🍕🍅🧀
This week is my husband’s birthday week and I made his favorite, PIZZA 😜
Ingredients:
250 g of flour
140 g of water
1/2 tsp dried yeast
A little sugar
5 g of salt
25-30 g of oil
Knead the ingredients, then leaven for an hour. Shape the pizza with oiled hands, pressing the center towards the edges, leaving a small edge.
Topping:
Passata+oregano+garlic+salt+basil
Parmesan
Mozzarella
Baking: at 210 degrees (fan) for 16 minutes