Ha valami különlegesre vágytok és nagy kedvencetek a linzer 🤩
Hozzávalók:
200 g liszt
200 g vaj
2 ek porcukor
Vanília por @toldifuszer
2 tojássárgája
Vajat, porcukrot és lisztet elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 30 percre. Lisztezett felületen kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kivágjuk.
2 fehérjét és 150 g porcukrot habbá verünk, hozzáadunk pici citromlevet, majd Habzsákkal a linzerekre nyomjuk. Nem kell teljesen a szélekig, mert sütés közben nőni fog a fehérje.
180 fokon kb 12 percig sütjük, majd ha kihűlt baracklekvárral összetapasztjuk.
Ismertétek ezt a finomságot? ❤️
Non plus ultra ❤️
If you want something special and your favorite is linzer 🤩
Ingredients:
200 g of flour
200 g of butter
2 tablespoons of powdered sugar
Vanilla powder @toldifuszer
2 egg yolks
Crumble butter, powdered sugar and flour, then mix with the rest of the ingredients. Place in the refrigerator for 30 minutes. Roll out on a floured surface and cut out with a cookie cutter.
Beat 2 egg whites and 150 g of powdered sugar until foamy, add a little lemon juice, then press it onto the lentils with a foam bag. It doesn’t need to go all the way to the edges, because the protein will expand during baking.
Bake at 180 degrees for about 12 minutes, then spread with cooled apricot jam.
Did you know this delicacy? ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/Cmoi1ziIvWG/