Hozzávalók:
Focaccia – korábbi posztok között van videos segédlet a tészta előkészítéséhez.
375 g liszt
345 ml langyos víz
1 csomag szárított élesztő
1/2 ek só
A tésztát csak összekeverjük és állni hagyjuk. 25 perc után vizes kézzel oldalról középre huzogatjuk 12x. Megint állni hagyjuk 45 percet. Utána a videoban látható módon folytatjuk. Olívaolajos kézzel dolgozunk, hogy ne ragadjon.
Tetejére:
Olvasztott vaj + fokhagyma + só + friss bazsalikom
Paradicsompüré
Reszelt mozzarella
Ízlés szerint kerülhet rá még szalámi, sonka stb
Sütés: 215 fokon 16-20 perc – alsó felső sütés
Tetejére reszelt parmezán
Tipp: a tepsi többi része is lehet picit olajos, hogy a kinövi tészta ne ragadjon oda
IG: https://www.instagram.com/p/C3dKKwooCgK/