Főétel

Legkrémesebb humusz 😋

Ezentúl csak így fogod készíteni 😜

Hozzávalók kb 4 adag
1 konzerv csicseriborsó
1+1gerezd fokhagyma
1 ek sütőpor
45 ml csicseriborsó lé
65 g tahini
1/2 citrom leve
Só, római kömény
1-2 jégkocka

A csicseriborsóról leöntjük a levet – ezt eltesszük későbbre – lábosba tesszük, egy fokhagyma gerezdet dobunk melle, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a sütőport és kb 30 percig főzzük. Leszűrjük és az aprítóba tesszük. Hozzáadunk egy másik friss fokhagyma gerezdet, 45 ml csicseriborsó levet, amit fektettünk és 1-2 percig pürésítjük. Ezután jöhet bele 65 g tahini és megint 1-2 perc pürésítés. Ezután 1/2 citrom leve, római kömény és só, majd pürésítés közben 1-2 jégkocka kerül bele apránként.

A tetejére paradicsomragut tettem. Ehhez olívaolajon koktélparadicsomot pirítottam, majd adtam hozzá passatat, sót, oregánót és bazsalikomot. Kiválóan kiegészíti a mártogatósunkat 😍
IG: https://www.instagram.com/p/ChUCsSZoBQX/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük