Főétel

Klasszikus piskótatekercs, mi mással, mint házi baracklekvárral 🍑

Hogyan is készítsük ezt az egyszerű, ám sokaknak mumus süteményt?

1. A tökéletes arányok
– 4 tojás
– 20 dkg porcukor
– 20 dkg liszt
– 1 sütőpor
– 10 ek víz
– csipet só
2. Hideg tojások, só
– A tojások legyenek hidegek, nem így keményebb habot sikerült verni. A tojásfehérjébe kerüljön egy csipet só, az is segít a keményebb hab elérésében.
3. Elkészítés:
– A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a habot.
4. Sütés:
– 180 fokon 20p – alsó-felső sütés
5. Feltekerés:
– Mindenképp meleg állapotban tekerjük fel, egy nedves konyharuha is segíthet, hogy ne törjön meg. Hagyjuk így kihűlni.
+ 1: A házi nagyilekvár teszi a pontot az i-re☺️
IG: https://www.instagram.com/p/Cg630poonHX/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük