Ezt a kefires receptet akár napokig is tarthatjátok a hűtőben és frissen süthetitek 😘 szuper könnyű a tésztája ❤️
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 dl tej
3 dl kefir
2,5 dkg friss élesztő
1 tojás
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a cukrot is hozzáadjuk, felfuttatjuk. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez, hozzáadjuk a kefirt, a tojást és a sót, majd kézzel vagy dagasztófejet kézi mixerrel jól kidolgozzuk a tésztát. Lágyabb tésztát kapunk, a tálat fóliával vagy nedves konyharuhával lefedjük, és egy éjszakát vagy legalább 2-3 órát a hűtőben pihentetjük-kelesztjük.
Sütéskor olajat hevítünk egy serpenyőben, olajos kézzel maréknyi tésztát szakítunk, jó vékonyra széthúzzuk, és a forró olajban kisütjük néhány perc alatt.
IG: https://www.instagram.com/p/CgMRrWzIwjw/