A bukták elkészítéséhez ismét az ETA GUSTUS Gulliver IV gépet használtam, ami szerintem tökéletes az őszi kelt tésztákhoz. A dagasztó kar segített az egynemű tészta gyúrásban, a számos kiegészítő mellett ez az egyik kedvencem, minden héten használom (további kiegészítők: turmix, húsdaráló, zöldség szeletelő, prés, további 2 kar stb) – hirdetés
Hozzávalók 12 db:
500 g liszt
1 cs szárított élesztő /2,5 dkg friss
1 tojás, plusz 1 sárgája
65 g vaj
80 g porcukor
250 ml langyos tej
Csipet só
Házi szilvalekvár (recept az oldalon)
Tetejére tojássárgája, frissen sütve porcukor
Dagasztás: 10 perc
Kelesztés: 1-2 óra, plusz amíg melegszik a sütő
Sütés: 180 fokon kb 25 perc
IG: https://www.instagram.com/bettisdailykitchen/reel/DOf285-CKXw/