Az egyik legjobb piskótával tortákhoz, amit a cukrászdákban is szívesen használnak. Vaníliás piskóta esetén használjunk kakaó helyett pluszba lisztet.
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
2,5 dl tej
0,5 dl olaj
4 dkg kakaópor
31 dkg liszt
1 cs sütőpor
Vanília aroma
Sütés: 155 fokon kb 50 perc (alsó-felső sütés) – normál 27 cm forma
Kisebb forma esetén magasabb lesz és vághatjuk 3 részre is. Ekkor a sütési idő kb 60-70 perc. Végezzünk tűpróbát ☺️ Tepsi oldalát vékonyan olajjal/vajjal kenjük.
Krém:
500 g mascarpone
350 ml tejszín
2 nagy ek nutella
1 csomag expressz zselatin fix
Tetejére összemelegítve – előtte a torta kerüljön be a hűtőbe dermedni
100 g tejcsoki
50 ml tejszín
Smarties – opcionális, lehet bármi 😄
IG: https://www.instagram.com/p/C2w9ZPYIdDq/