Szerintem nincs köztünk olyan nagyjából, aki nem inogna meg, ha egy Raffaellot nyújtanának felé 😅 Ebben a formában nyugodtan fogyaszthatjuk, akár már a hétvégén 😘 A tejet és a tejszínt helyettesíthetjük laktózmentes verzióval, növényi tejszín esetén inkább instant zselatin fixet használjunk, hogy biztosan eléggé tartson a krém.
Hozzávalók:
“Piskóta”
6 tojás
3 ek darált mandula
3 ek kókuszreszelék
2 ek negyedannyi édesítő
Sütőpor
Vanília aroma
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az édesítővel fehéredésig. Hozzáadjuk a mandulát, kókuszt, sütőporral, vaníliát, majd végül óvatosan a fehérje habot. 160 fokon 15 perc alatt kisütjük nagy gáztepsibe, majd ha kihűlt kettévágjuk.
Krém:
Főzött puding kihűtve – 300 ml tej + édesítő + 1 cs vaníliás pudingpor
500 g ricotta
200 ml zsíros tejszín
Habfixáló
Kókuszreszelék
Tejszínt felverjük, majd a többi hozzávalóval kikeverjük a krémet, a lapok közé kenjük, hagyunk a tetejére is kicsit, majd mandulával szórjuk.
Diet Raffaello cake 🥥
Ingredients:
„Cookie”
6 eggs
3 tbsp ground almonds
3 tablespoons of shredded coconut
2 tbsp sweetener
Baking powder
Vanilla aroma
Separate the eggs, beat the whites into a stiff foam, and the yolks with the sweetener until white. Add the almonds, coconut, baking powder, vanilla, and then carefully the protein foam. Bake in a large gas pan at 160 degrees for 15 minutes, then cut in half when cool.
Cream:
Cooked pudding cooled – 300 ml milk + sweetener + 1 tsp vanilla pudding powder
500 g of ricotta
200 ml of heavy cream
Foam fixer
Shredded coconut
Whip the cream, then mix the cream with the other ingredients, spread it between the sheets, leave a little on top, then sprinkle with almonds.
IG: https://www.instagram.com/p/Ci2G51MomFC/