Ez egy nagyon finom recept, nem az autentikus francia verzió, viszont cserébe sokkal gyorsabb és könnyebb 🤩
Hozzávalók 2,5 dl bögrével:
4 bögre liszt
1 + 1/2 bögre tej
1 cs szárított élesztő
1 ek cukor
1 tk só
1 ek zsír
1 tojás + 1 tojás a kenéshez
+ hideg vaj a rétegekbe
Élesztőt felfuttatjuk a cukorral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és a hűtőbe tesszük egy órára. Utána 6 részre vágjuk és kb 15-18 cm köröket formázunk belőlük. Az első körre vajat szeletelünk vékonyan, jön rá egy tészta kör, megint vaj szeletek és így tovább. Ezután vékonyra nyújtjuk a tésztát, háromszögeket vágunk, majd feltekerjük. Egész tojással kenjük, én nagyszemű sóval szórtam, ez ízlés szerint változhat vagy elhagyható. 190 fokon kb 20-25p alatt megsülnek.
Mug croissant 🥐
Much easier but as tasty as the original ❤️
Ingredients:
4 mug of flour
1 + 1/2 mug of milk
1 tsp dried yeast
1 tbsp sugar
1 tsp salt
1 tbsp fat
1 egg + 1 egg for brushing
+ cold butter for the layers
The yeast is mixed with the sugar, then the dough is kneaded with the other ingredients and put in the fridge for an hour. Then cut it into 6 parts and form circles of about 15-18 cm from them. Thinly slice the butter on the first circle, then add a circle of dough, again slices of butter and so on. Then stretch the dough thinly, cut triangles and roll it up. Brush with a whole egg, I sprinkled it with coarse salt, this can be changed or omitted according to taste. They are baked at 190 degrees in about 20-25 minutes.
IG: https://www.instagram.com/p/Cij9NrhDqn4/