Egyik kedves követőm, Edit családi receptje. Édesanyja készítette mindig, így én is nagy szeretettel nyúltam ehhez a recepthez ❤️ Picit feldobtam fahéjjal és kisebb-nagyobb formában sütöttem családunk házi diójából 🥰 Szívesen látok hasonló családi recepteket, ha Ti is szívesen látnátok az oldalon ❤️

Hozzávalók:
500 g liszt
250 g vaj/margarin (hideg)
2,5 dl tej (langyos)
1 cs szárított élesztő vagy 2,5 dkg friss
2 ek cukor
Töltelék:
150 g dió
150 g cukor
Fahéj
Kb 1-2 ek tej (kevés elég, különben könnyen kifolyik sütés közben)
Tetejére:
Tojássárgája
Porcukor
Sütés: 190 fokon alsó felső-sütésen kb 20 perc (mérettől függ)
Ha picit kireped sem gond kicsit még forrón vissza tudjuk igazítani a tésztát
IG: https://www.instagram.com/bettisdailykitchen/reel/DGiBlEDocv1/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük