Desszert

Aranygaluska ízvilágú csiga vanília sodóval

Én most kovásszal csináltam, de élesztővel is működik.

Hozzávalók:
125 g aktív kovász (vagy 2,5 dkg friss élesztő/ 1 cs szárított)
130 g tej
170 g vaj
2 tojás
500 g liszt
2-3 ek cukor
Töltelék (nem mértem, nagyjából ezek az arányok)
Kb 100 g puha vaj
Kb 100 g porcukor
Kb 100-150 g dió
Kevés tej

3 óra kelesztés szobahőmérsékleten, 1 éjszaka hűtő. Másnap formázás után is hagyhatjuk kelni, de nekem enélkül is működött. Sütés: 180 fokon kb 25 perc.

Vanília sodó:
800 ml tej
4 tojássárgája
2 ek keményítő
Vanília por vagy vaníliás cukor
100 g cukor
IG: https://www.instagram.com/p/DBBR7QNocqG/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük