A tökéletes kelttásztákhoz hónapok óta az ETA GUSTUS GULLIVER gépemet használom, ami nekünk nagyon bevált. Rengeteg egyéb funkcióval rendelkezik, illetve további kiegészítőkkel is bővíthetjük. Az alapkészlet része az üveg turmix, szeletelő, húsdaráló, 3 féle keverő lapát. Kinézetre is szuperül mutat a konyhánkban. Ajánlom nektek is! – hirdetés
Hozzávalók 2 kalácshoz:
600 g liszt
250 ml langyos tej
2,5 dkg friss élesztő
100 g cukor
100 g puha vaj
2 tojás
Kelesztés 1-2 óra
Töltelék:
Nutella (lehet kakaós krém, fahéj, pisztácia, gyümölcs stb)
Tetejére: tojássárgája (2x kenjük, közben 20-30 perc pihenő)
Sütés: 180 fokon kb 30-35 perc (alsó-felső)
IG: https://www.instagram.com/bettisdailykitchen/reel/DRPSU2xiMgJ/
