Ha egy igazán látványos desszertre vágysz, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. A kiváló minőségű hozzávalókért nézz körül a www.mercatoitaliano.hu oldalon, nagyon jó termékek vannak és szuper áron(lisztek, tészták, szószok és egyéb finomságok)
Hozzávalók (2 dl bögre)
1,5 bögre víz
150 g vaj
1,5 bögre liszt (Corona tipo 0) @puntomercatoitaliano
Csipet só
6 tojás
Krém:
4 tojássárgája
1 bögre cukor
1/3 bögre keményítő
2 bögre tej
Vanília aroma/por
1,5 dl tejszín
2-3 ek Pisti pisztáciakrém @puntomercatoitaliano
Tetejére:
50 ml tejszín és 50 g csokoládé összemelegítve
A krém elkészítésével kezdünk. A tojássárgáját, a cukrot és a keményítőt elkeverjük. A tejet a vaníliával langyosra melegítjük és fokozatosan a tojásos keverékhez adjuk. Visszatesszük a lábasba és közepes hőfokon krémmé főzzük. Folpack alatt teljesen kihűtjük (min 4 óra).
A tésztához a vizet és a vajat összemelegítjük, hozzáadjuk a lisztet. Nem kell forrnia, levesszük és kihűtjük. Utána egyesével hozzáadunk 6 darab tojást. Habzsák segítségével kis halmokat nyomunk a sütőpapíros tepsitre. Ezeket nedves ujjal picit lenyomjuk. 200 fokon 15 percet, majd 170 fokon 12 percet sütjük. Közben nem nyitjuk ki a sütőt. Miután kisült résnyire nyitjuk a sütőt és 10 percig a lekapcsolt sütőben hagyjuk.
A krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a főzött krémet és a pisztáciakrémet. Megtöltjük a tésztákat, csoki öntettel locsoljuk és tört pisztáciával szórjuk.
IG: https://www.instagram.com/p/DAx3iJZoM9P/