Hozzávalók:
50 ml langyos tej
1 cs szárított élesztő – lehet friss is
1 ek cukor
60 dkg liszt
1 ek só
1 tojás
20 dkg puha vaj
230 g tejföl
Élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és két oldalról egymásra hajtjuk a tésztát. 1-2 órát kelesztjük, nyújtjuk, sajttal szórjuk, majd középre hajtjuk a széleit, mint egy könyvet, aztán félbe az egészet. A hajtogatást többször is ismételhetjük, így lesz extra leveles. Kb 4 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk. A tetejét egész tojással és sajttal szórjuk.
Sütés: 180 fokon 15-20 p – mérettől függően
Fluffy soft cheese scones ❤️
Ingredients:
50 ml lukewarm milk
1 tsp dried yeast – can also be fresh
1 tbsp sugar
60 dkg flour
1 tbsp salt
1 egg
20 dkg soft butter
230 g sour cream
Stir the yeast in the sweetened milk, then mix it with the other ingredients. Roll out into a thin rectangle and sprinkle with grated cheese. Roll up and fold the dough on top of each other from both sides. We rest it for 1-2 hours. Than stretch it, sprinkle it with cheese, then fold the edges in the middle like a book, then the whole thing in half. Roll out to about 4 cm thick and tear. Sprinkle the top with whole egg and cheese.
Baking: at 180 degrees for 15-20 minutes – depending on the size
IG: https://www.instagram.com/p/CtJnxGsotjM/