Főétel

Tejfölös gombapaprikás házi nokedlivel és csemege uborkával 😍

A böjti időszak első péntekjére tökéletes fogás ❤️

Hozzávalók:
2 fej hagyma
500 g gomba
Olaj
Só, bors, pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 paradicsom összevágva
1 dl víz
1 ek liszt + 2 ek tejföl + pici víz simára keverve

A hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket, és a paradicsomot. Kicsit így pároljuk, majd jöhet bele a gomba és pici víz. Fedő alatt kb 15 perc alatt puhára főzzük és a tejfölös keverékkel sűrítjük.

Nokedli kb 3-4 adag:
300 g liszt
1 tojás

Pici olaj
275 ml víz

A hozzávalókat simára keverjük és lobogó vízbe szaggatjuk, 3-4 perc alatt megfőzzük. Miután leszűrtük pici olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze.

Mushroom stew with sour cream with home-made nokedli and delicate cucumber 😍

Perfect dish for the first Friday of the fasting period ❤️

Ingredients:
2 onions
500 g of mushrooms
Oil
Salt, pepper, red pepper
1-2 cloves of garlic
1-2 tomatoes chopped
1 dl of water
1 tbsp flour + 2 tbsp sour cream + a little water mixed until smooth

Sauté the onion, then add the garlic, spices and tomatoes. Simmer a little like this, then add the mushrooms and a little water. Cover and cook until soft in about 15 minutes and thicken with the sour cream mixture.

About 3-4 servings of nokedli:
300 g of flour
1 egg
Salt
A little oil
275 ml of water

Mix the ingredients until smooth and pour them into boiling water, cook in 3-4 minutes. After filtering, we drip a little oil on it so that it does not stick together.
IG: https://www.instagram.com/p/CpCzxFboLyO/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük