Főétel

Bombolini, a pihe-puha olasz vaníliás fánk

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
2,5 dl langyos tej
1 cs szárított élesztő
10 dkg cukor
2 tojás
40 g puha vaj
vaníliás cukor/ vanília por
csipet só

A tejhez 1 tk cukrot adunk és felfuttatjuk benne az élesztőt.

A sót, lisztet, többi cukrot, tojásokat, vaníliát, vajat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és összedolgozzuk, majd kidagasztjuk jó alaposan a tésztát. A tésztát letakarva, langyos helyen kelesztjük kb 1-1,5 órán át. Kinyitjuk és kisebb darabokra szaggatjuk, majd fél órát kelesztjük. Közepesen forró olajban kisütjük. Porcukorba forgatjuk, majd ha kihűlt vanília pudinggal töltjük. Tetejét Nutellát csorgattam.

Bombolone, the fluffy Italian vanilla doughnut

Ingredients:
50 dkg fine flour
2.5 dl lukewarm milk
1 tsp dried yeast
10 dkg of sugar
2 eggs
40 g soft butter
vanilla sugar/vanilla powder
pinch of salt

Add 1 teaspoon of sugar to the milk and stir in the yeast.

Put the salt, flour, other sugar, eggs, vanilla and butter in a bowl, then add the yeast milk and mix, then knead the dough thoroughly. Leave the dough covered in a warm place for about 1-1.5 hours. Open it and tear it into small pieces, then let it rise for half an hour. Fry in medium hot oil. Roll in powdered sugar, then fill with cooled vanilla pudding. I drizzled Nutella on top.
IG: https://www.instagram.com/p/Cn9110vos4w/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük