Hozzávalók 4 db angol muffinhoz:
60 g liszt
60 g víz
1/3 friss élesztő
Ezeket összekeverjük és minimum egy órát állni hagyjuk. Lehet egy éjszaka is, ha előző nap készítjük.
Ezután a keveréket a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és 1-2 órát kelesztjük:
125 ml tej
Só, cukor
210 g liszt
1 ek olívaolaj/ olvasztott vaj
4 részre osztjuk.Közepes lángon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Kettévágjuk, megpirítjuk, sajtot, pirított bacont és tükörtojást teszünk rá. Tetszőleges salátával találjuk.
I don’t think only lunch or dinner can be festive at Christmas ❤️ One day we can even have a brunch at home, with English muffins, bacon, cheese and eggs, and of course a Mimosa cocktail 🍸
Ingredients for 4 English muffins:
60 g of flour
60 g of water
1/3 fresh yeast
Mix them together and let them stand for at least an hour. It can be overnight if we make it the day before.
Then the mixture is kneaded with the other ingredients and left to rise for 1-2 hours:
125 ml of milk
Salt, sugar
210 g of flour
1 tbsp olive oil/melted butter
Divide into 4 parts. Fry both sides in a pan over medium heat. Cut it in half, fry it, add cheese, fried bacon and a fried egg. Served with any salad.
IG: https://www.instagram.com/p/CmY6xOVIm0n/