Leírom gyorsan a receptet is, hátha valakinek szükséges: vöröshagymát üvegesre párolok, sózom, borsozom és pirospaprikával szórom. Erre jön az apróra vágott paradicsom és a karikára vágott paprika. Így párolom, szépen levet fog ereszteni, nem kell plusz víz. Ízlés szerintem kerülhet bele kolbász – én azt először meg szoktam pirítani, kiveszem, erre kerül a hagyma, majd a végén teszem vissza, hogy ropogós legyen.
How do you like lecho/ratatuille with rice or eggs? 🤩 I couldn’t decide today, so I added both ❤️ By the way, I cook the lecho in the summer and freeze it for the delicious times when I want it 😍
I’ll also write down the recipe quickly, in case someone needs it: I steam red onions in glass, season them with salt and pepper and sprinkle them with red pepper. Add chopped tomatoes and bell peppers. I steam it like this, it will release juice nicely, no extra water is needed. I think sausage can be added to taste – I usually fry it first, take it out, then add the onion, and then add it back at the end to make it crispy.
IG: https://www.instagram.com/p/Cl3YpRLII95/