Hozzávalók:
300 g liszt/ teljeskiőrlésű liszt
1-2 ek 1:5 édesítő
150 g vaj
1 tojás
1 ek tejföl
A hideg vajat, édesítőt és lisztet elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, folpackban a hűtőben pihentetjük 30 percet, majd a kivajazott tepsibe tesszük a tészta 2/3-át. Erre jön a töltelék, majd a teteje.
Tipp: a tésztát két sütőpapír között nyújtsuk, így könnyen mozgatni is.
Töltelék:
250 g mascarpone
1 tojás
Édesítő
Citromhéj
Ezeket összekeverjük, majd a tésztára kenjük. Erre jön a meggyes réteg, az Frulove Cherry.
Tetejét a többi tésztával fedjük és tojássárgájával kenjük.
Sütés: 170 fokon 50-60 perc
IG: https://www.instagram.com/p/CkXyoinou33/