Hozzávalók:
Tészta:
600 g liszt
250 ml langyos tej
1 cs szárított élesztő
100 g barnacukor
2 tojás
100 g puha vaj
Élesztőt tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. A töltelékhez 100 g puha vajat, 100 g porcukrot és 2-3 ek fahéjat elkeverünk. Kinyújtjuk a tésztát és megkenjük a krémmel, feltekerjük és szeletekre vágjuk. 30 percig így kelesztjük, majd 180 fokon 15 perc alatt kisütjük.
A sós karamellhez 100 g barnacukrot felolvasztunk, hozzáadunk 50 g vajat, csipet sót, majd 80 g meleg tejszínt, elkeverjük és kihűtjük, majd a csigákra csurgatjuk.
Salted caramel cinnamon rolls 🐌
Ingredients:
Dough:
600 g of flour
250 ml lukewarm milk
1 tsp dried yeast
100 g of brown sugar
2 eggs
100 g soft butter
We stir yeast in milk and knead the dough with the other ingredients, then let it rise until doubled. For the filling, mix 100 g of soft butter, 100 g of powdered sugar and 2-3 tablespoons of cinnamon. Roll out the dough and spread it with the cream, roll it up and cut it into slices. Let rise for 30 minutes, then bake at 180 degrees for 15 minutes.
For the salted caramel, melt 100 g of brown sugar, add 50 g of butter, a pinch of salt, then 80 g of warm cream, mix and cool, then pour over the rolls.
IG: https://www.instagram.com/p/CjuwK62IQOE/