Főétel

Ebédre egy jó kis hortobágyi palacsinta? 🤤

A palacsintát hagyományos módon cukor nélkül megsütjük. A töltelékhez hagymát párolunk, erre jönnek a fűszerek só, bors, pirospaprika, majd pár gerezd nyomott fokhagyma. A darált húst és vizet hozzáadunk, majd fedő alatt pároljuk. Utána a húst kivettem és turmixban pépesítettem. A maradék szafthoz tejfölt adtam és kevés liszttel sűrítettem. A palacsintákat a húsos krémmel megtöltöm, háromszögbe hajtom, majd ráöntöm a szószt és 200 fokon 15-20 perc alatt rásütöm. Tálaláskor tejfölt és petrezselymet szórtam rá.

Hortobágyi pancake

Pancakes are baked in the traditional way without sugar. We steam onions for the filling, then add salt, pepper, red pepper, and a few cloves of pressed garlic. Add the minced meat and water, then simmer covered. After that, I took out the meat and pureed it in a blender. I added sour cream to the remaining juice and thickened it with a little flour. I fill the pancakes with the meat cream, fold them into a triangle, then pour the sauce over them and bake them at 200 degrees for 15-20 minutes. When serving, I sprinkled sour cream and parsley on it.
IG: https://www.instagram.com/p/Cir1Xu-Imqi/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük