Ha maradna a köretből ne féljünk, tegyük egy jó kis pogiba 😍
400 g liszt – kezdhetünk 350 g-al és adagoljuk pluszba amennyit felvesz
125 g vaj
100 g tejföl
1 tojás
25 g friss élesztő
50 ml langyos tej
Barnacukor a futtatáshoz
Só
Párolt lilakáposzta kb 1/2 fejből – én karamellizáltan készítem balzsamecettel, de ezt ízlés szerint készíthetjük
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Vékonyra nyújtjuk és megszórjuk a káposztával, 3x hajtjuk, majd keresztbe kétszer és pihentetjük 20 percet. Összesen 3x hajtjuk és pihentetjük, majd utána szaggatjuk, tojássárgájával kenjük és 180 fokon kb 25 perc alatt kisütjük.
IG: https://www.instagram.com/p/CeRDUkQIq9J/