Szerintem nincs köztünk olyan nagyjából, aki nem inogna meg, ha egy Raffaellot nyújtanának felé 😅 Ebben a formában nyugodtan fogyaszthatjuk, akár már a hétvégén 😘 A tejet és a tejszínt helyettesíthetjük laktózmentes verzióval, növényi tejszín esetén inkább instant zselatin fixet használjunk, hogy biztosan eléggé tartson a krém.
Hozzávalók:
“Piskóta”
6 tojás
3 ek darált mandula
3 ek kókuszreszelék
2 ek negyedannyi édesítő
Sütőpor
Vanília aroma
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az édesítővel fehéredésig. Hozzáadjuk a mandulát, kókuszt, sütőporral, vaníliát, majd végül óvatosan a fehérje habot. 160 fokon 15 perc alatt kisütjük nagy gáztepsibe, majd ha kihűlt kettévágjuk.
Krém:
Főzött puding kihűtve – 300 ml tej + édesítő + 1 cs vaníliás pudingpor
500 g ricotta
200 ml zsíros tejszín
Habfixáló
Kókuszreszelék
Tejszínt felverjük, majd a többi hozzávalóval kikeverjük a krémet, a lapok közé kenjük, hagyunk a tetejére is kicsit, majd mandulával szórjuk.
IG: https://www.instagram.com/p/CeBgbxYo8wb/