Hirdetés | Sokan kértétek, hogy az egyszerűbb kenyér receptek után mutassak egy kovászos verziót is, ez a sült hagymás ízesítésű a családunk kedvence. A recepthez az új ETA Gustus IV Gulliver gépemet teszteltem, amely szerintem tökéletes bármilyen alkalomra, hiszen számos kiegészítőjével nagyon sok konyhai gépet biztosít számunkra (húsdaráló, szeletelő, reszelő, turmix, 3 féle keverőlapát).
Hozzávalók:
500 g kenyérliszt
360-370 ml langyos víz
110 g aktív kovász
Kb 20 g vaj
Só ízlés szerint
Sült hagyma
Só és vaj előtt pihentessük 30 percet
Kívülről belülre húzás 2-3x ismételve, közte 30 perc pihentetés
Laminalas 2x, közte 30 perc pihentetés
Formázás után szobahőmérsékleten min 1 óra, utána 1 éjszaka hűtő
Sütés: 250 fokon fedővel 15 percig, fedő nélkül 230 fokon 30 percig
IG: https://www.instagram.com/bettisdailykitchen/reel/DJoTZ5MIgdG/