Főétel

Sokan imádjuk a babkát, most egy autentikus receptet hoztam nektek, illetve megmutatom a hajtási technikát is hozzá ❤️

Hozzávalók (2 kalácshoz):

A kelt tésztához:
55 dkg liszt
10 dkg cukor
15 g szárított élesztő
1 tk só
3 tojás
1,2 dl hideg víz
15 dkg puha vaj

A töltelékhez:
15 dkg tejcsokoládé – étcsokoládé is lehet, akkor adjunk hozzá 5 dkg porcukrot
12 dkg vaj
3 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg dió, durvára vágva – mivel a kisfiam is ette én kihagytam

A sziruphoz:
25 dkg cukor
1,5 dl víz

A tésztát előző este összeállítjuk: a robotgép keverőtálba tesszük a lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sót, majd hozzáadjuk a három tojást, és a vizet. Összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a puha vajat. 5-6 percig keverjük, amíg a tészta összeáll. Bucit formázunk belőle, és egy kiolajozott üvegtálban, lefedve, éjszakára a hűtőbe tesszük (legalább 4, de akár 12 órát is keleszthetjük). Reggelre megkel – nem fog duplájára dagadni, de nem is kell neki. Ruganyos, sűrű tésztát kell kapnunk.

Töltelékhez a vajat mikroban összeolvasztottam a csokival, majd hozzáadom a kakaót és kihűtöm.

Összeállítás a videóban ❤️ Sütés előtt pihenjen egy órát ☺️

Sütés 190 fokon 30 perc sütőpapíros kenyérformában. Közben elkészítjük a cukorszirupot, majd utána ha kisült forrón meglocsoljuk vele. Ha kihűlt szeleteljük.

🇺🇸English in comment
IG: https://www.instagram.com/p/Cp2ZGpLImC3/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük