Főétel

Ropogós olasz pizza, gyors kovásszal ❤️

Ez egy időigényes pizza, viszont annál jobban megéri, főleg ha a ropogós és vékony tésztás pizzát szeretitek 😍 Az egyik egy pisztáciás pizza, szerintem nagyon különleges, ezért leírom mik kerültek rá: grana padano sajt (lehet más olasz kemény sajt), lilahagyma, tört pisztácia, rozmaring. Egyébként ez a Netflix @chefstablenetflix műsorán is szerepelt 😜

2 pizzához
Elkészítés:
1. 1 csomag szárított élesztőt, 50 g lisztet és 50 g langyos vizet kikeverünk és lezárva egy éjszakára eltesszük.
2. Másnap elővesszük a kovászt, hozzáadunk 145 g vizet, 1 tk mézet, 1 tk olajat és elkeverünk, majd hozzáadunk 250 g lisztet és 5 g sót. Ne ijedjünk meg, kicsit ragacsos lesz a tészta. 45 percig pihentetjük.
3. A tésztát a videóban látható módon hajtjuk a szélekről befelé. Ezt megint 45 perc pihentetés követi, majd hajtás. Összesen 3 hajtás lesz.
4. Ezután a tésztát pár órára hűtőbe tesszük, ha van időnk akár egy éjszakára.
5. A tésztát két részre osztjuk a korábbi hajtási módszerrel cipóvá formáljuk, majd erősen lisztezett felületen letakarva 2-3 órát pihentetjük.
6. A tésztát vékonyra húzzuk és vékonyan olajozott serpenyőben elkezdjük közepes hőfokon sütni, rápakoljuk a feltétet és addig sütjük meg enyhén megpirul az alja.
7. Áttesszük a sütőlapra és a feltétet forró sütőben rásütjük.

A sütési technika korábban megosztott gyorsabb pizza tészta recepttel is működik ❤️

English in comment 🇺🇸
IG: https://www.instagram.com/p/CkdzVBWIL-5/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük