Ezzel minden szendvics finomabb, már ha kibírjuk addig, hogy kihűljön 😜 Extra puha napokig mivel Tangzhong technikával készült ❤️
Hozzávalók 6 db:
Tangzhong: 50 ml víz + 30 g liszt – ezt zselés állagúra főzzük kb 30mp alatt, majd félre tesszük hűlni
Tészta:
Tangzhong
400 g liszt
200 ml langyos víz
2 ek cukor
10 g só
20 g friss élesztő – 1/2 csomag
30 ml olaj
Sós réteg – csak összekeverjük néz sül a kifli
1 ek só
50 g liszt
80 g víz
Az élesztőt cukorral a vízben felfuttatjuk, majd az olaj kivételével gyúrni kezdjük. A végén az olajat is beledolgozzuk. 30 percig kelesztjük, formázzuk, újabb 30 perc kelesztés. Sütés előtt vízzel kenjük.
190 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Rácsurgatjuk a sós tésztát és további 2 percig sütjük.
Retro salty bread 🥖
This makes every sandwich tastier, even if you wait until it cools down 😜 Extra soft for days because it’s made with the Tangzhong technique ❤️
Ingredients 6 pcs.:
Tangzhong: 50 ml of water + 30 g of flour – boil this to a jelly consistency in about 30 seconds, then set aside to cool
Dough:
Tangzhong
400 g of flour
200 ml lukewarm water
2 tablespoons of sugar
10 g of salt
20 g of fresh yeast – 1/2 package
30 ml of oil
Salty layer – just mix and see if the muffins are fried
1 tbsp salt
50 g of flour
80 g of water
The yeast is mixed with sugar in the water, then we start to knead it, except for the oil. Finally, add the oil. Leaven for 30 minutes, shape, leaven for another 30 minutes. Brush with water before baking.
Bake at 190 degrees for about 15 minutes. Place the salt dough on a griddle and bake for another 2 minutes.
IG: https://www.instagram.com/p/Cr5pLmXIOHJ/