Főétel

Pihe puha éjszakai kelesztésű sajtos pogi ❤️

50 ml langyos tej
1 cs szárított élesztő – lehet friss is
1 ek cukor
60 dkg liszt
1 ek só
1 tojás
20 dkg puha vaj
230 g tejföl

Élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és két oldalról egymásra hajtjuk a tésztát. Hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap nyújtjuk, sajttal szórjuk, majd középre hajtjuk a széleit, mint egy könyvet, aztán félbe az egészet. Kb 4 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk. A tetejét egész tojással és sajttal szórjuk.

Sütés: 180 fokon 15-20 p

Fluffy soft night-fermented cheese scones ❤️

50 ml lukewarm milk
1 tsp dried yeast – can also be fresh
1 tbsp sugar
60 dkg flour
1 tbsp salt
1 egg
20 dkg soft butter
230 g sour cream

Stir the yeast in the sweetened milk, then mix it with the other ingredients. Roll out into a thin rectangle and sprinkle with grated cheese. Roll up and fold the dough on top of each other from both sides. Put it in the fridge overnight. The next day, stretch it, sprinkle it with cheese, then fold the edges in the middle like a book, then the whole thing in half. Roll out to about 4 cm thick and tear. Sprinkle the top with whole egg and cheese.

Baking: at 180 degrees for 15-20 minutes
IG: https://www.instagram.com/p/CnKazQCoySP/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük