Hozzávalók:
300 g főtt krumpli – hűtve
500 g liszt
100 ml langyos tej
Csipet cukor
1 cs szárított élesztő / 1/2 friss
300 ml víz
50 ml olaj + a tepsihez és a kezünkre
Élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ragacsos tészta lesz, így használhatunk fakanalat is. Ne adjunk hozzá több lisztet. 1-2 órát kelesztjük. Olajozott tepsibe olajos kézzel belenyomkodjuk. 230 fokon 15 perc alatt elősütjük.
Feltét:
300 g tejföl + 2 gerezd fokhagyma + só
200 g kockázott bacon/ császár szalonna
Lilahagyma
Reszelt sajt
Sütés további 15 perc – itt én visszavettem 200 fokra, hogy ne égjen meg.
Elkészítés a videóban ❤️
Market or festival bread flame/ pumpkin pompos/ langalló ❤️
Ingredients:
300 g boiled potatoes – cooled
500 g of flour
100 ml lukewarm milk
A pinch of sugar
1 tsp dried yeast / 1/2 fresh
300 ml of water
50 ml oil + for the pan and for our hands
Yeast is dissolved in milk, then kneaded with the other ingredients. It will be a sticky dough, so you can also use a wooden spoon. Do not add more flour. Let rise for 1-2 hours. Press into an oiled pan with oiled hands. Pre-bake at 230 degrees for 15 minutes.
Topping:
300 g sour cream + 2 cloves of garlic + salt
200 g diced bacon
Purple Onion
Grated cheese
Bake for another 15 minutes – here I took it back to 200 degrees so it wouldn’t burn.
Preparation in the video ❤️
IG: https://www.instagram.com/p/Cps1OFVIigD/