Kenyér

Piacos vagy fesztiválos kenyérlángos/ tökipompos/ langalló ❤️

Hozzávalók:
300 g főtt krumpli – hűtve
500 g liszt
100 ml langyos tej
Csipet cukor
1 cs szárított élesztő / 1/2 friss
300 ml víz
50 ml olaj + a tepsihez és a kezünkre

Élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ragacsos tészta lesz, így használhatunk fakanalat is. Ne adjunk hozzá több lisztet. 1-2 órát kelesztjük. Olajozott tepsibe olajos kézzel belenyomkodjuk. 230 fokon 15 perc alatt elősütjük.

Feltét:
300 g tejföl + 2 gerezd fokhagyma + só
200 g kockázott bacon/ császár szalonna
Lilahagyma
Reszelt sajt

Sütés további 15 perc – itt én visszavettem 200 fokra, hogy ne égjen meg.

Elkészítés a videóban ❤️

Market or festival bread flame/ pumpkin pompos/ langalló ❤️

Ingredients:
300 g boiled potatoes – cooled
500 g of flour
100 ml lukewarm milk
A pinch of sugar
1 tsp dried yeast / 1/2 fresh
300 ml of water
50 ml oil + for the pan and for our hands

Yeast is dissolved in milk, then kneaded with the other ingredients. It will be a sticky dough, so you can also use a wooden spoon. Do not add more flour. Let rise for 1-2 hours. Press into an oiled pan with oiled hands. Pre-bake at 230 degrees for 15 minutes.

Topping:
300 g sour cream + 2 cloves of garlic + salt
200 g diced bacon
Purple Onion
Grated cheese

Bake for another 15 minutes – here I took it back to 200 degrees so it wouldn’t burn.

Preparation in the video ❤️

@bettisdailykitchen

Piacos vagy fesztiválos kenyérlángos/ tökipompos/ langalló ❤️ Hozzávalók: 300 g főtt krumpli – hűtve 500 g liszt 100 ml langyos tej Csipet cukor 1 cs szárított élesztő / 1/2 friss 300 ml víz 50 ml olaj + a tepsihez és a kezünkre Élesztőt tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ragacsos tészta lesz, így használhatunk fakanalat is. Ne adjunk hozzá több lisztet. 1-2 órát kelesztjük. Olajozott tepsibe olajos kézzel belenyomkodjuk. 230 fokon 15 perc alatt elősütjük. Feltét: 300 g tejföl + 2 gerezd fokhagyma + só 200 g kockázott bacon/ császár szalonna Lilahagyma Reszelt sajt Sütés további 15 perc – itt én visszavettem 200 fokra, hogy ne égjen meg. Elkészítés a videóban ❤️ Market or festival bread flame/ pumpkin pompos/ langalló ❤️ Ingredients: 300 g boiled potatoes – cooled 500 g of flour 100 ml lukewarm milk A pinch of sugar 1 tsp dried yeast / 1/2 fresh 300 ml of water 50 ml oil + for the pan and for our hands Yeast is dissolved in milk, then kneaded with the other ingredients. It will be a sticky dough, so you can also use a wooden spoon. Do not add more flour. Let rise for 1-2 hours. Press into an oiled pan with oiled hands. Pre-bake at 230 degrees for 15 minutes. Topping: 300 g sour cream + 2 cloves of garlic + salt 200 g diced bacon Purple Onion Grated cheese Bake for another 15 minutes – here I took it back to 200 degrees so it wouldn’t burn. Preparation in the video ❤️ #weekend #sunday #sundaylunch #mutimiteszel #mutimitsütsz #kenyérlángos #food #foodie #foodphotography #foodblogger #foodstagram #healthyfood #healthylifestyle #healthyrecipes #recipes #easyrecipes #delicious #tasty #tastyfood #dinner #lunch #ebéd #vacsora #reels #reelsinstagram #instafood #yummy #yummyfood #recipeoftheday #mik #recipesoftiktok #fyp #fy #foryou #foryoupage #neked

♬ Bella ciao – HUGEL Remix Extended – El Profesor

IG: https://www.instagram.com/p/Cps1OFVIigD/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük