Főétel

Padlizsán lasagne 🍆

Hozzávalók:
2 padlizsán
1 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált hús
100 ml passata
250 ml víz
Bolognai fűszer
Besamelt nem mértem 🫣
Sajt

A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk és sózzuk, állni hagyjuk ameddig a szószt elkészítjük, így elkerülhetjük, hogy keserű legyen. A hagymát kevés olajon dinszteljük, fokhagymát adunk hozzá, sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált húst és lepirítjuk. Ha a hús már fehéredik, hozzáadjuk a bolognai fűszert, a vizet és a paradicsom pürét.Kb. 15 percig alacsony lángon pároljuk. Elkészítjük a zablisztes besamelt -vaj, zabliszt, tej, só, bors, szerecsendió, opcionálisan chili/erőspaprika krém. Egy hőálló tálba kevés ragut teszünk, majd egy sor padlizsán, húsos ragu, besamel és így rétegezzük, majd besamellel zárjuk és sajttal szórjuk. 200 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
IG: https://www.instagram.com/p/Cd-d19sI56j/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük