Hozzávalók:
350 g liszt
50 ml langyos víz
150 ml langyos tej
1 tojás
20 g barnacukor
10 g só
60 g puha vaj
1 cs szárított élesztő / 1/2 cs frissel is készülhet
A vaj kivételével a tésztát összegyúrjuk, majd pár perc után fokozatosan a vajat is hozzáadjuk.
Kelesztés: 1 éjszaka hűtő / 1-2 óra meleg
Kelesztés után 3 részre osztjuk, hosszan kinyitjuk és ketté hajtjuk hosszában, majd feltekerjük. A tekercseket egymás mellé helyezzük – lásd video – majd tejjel kenjük és 190 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A sütő aljába tegyünk egy tálba vizet, hogy gőz keletkezzen, így ropogósabb lesz a héja. Forró olvasztott vajjal kenjük a tetejét.
Ki kezdett még mostanság otthoni kenyérsütésbe? 🍞
🇺🇸English in comment
IG: https://www.instagram.com/p/ClBc08CIw0g/