Főétel

Nyári tönköly focaccia 🥒

Egy igazi abbahagyhatatlan recept, amit mindenkinek el kell készítenie ❤️

Hozzávalók:
200 g liszt
300 g tönköly liszt
10 g búzasikér
1 cs szárított élesztő
10 g só
20 g barnacukor
60 ml olaj
400 ml langyos víz

Tipp: ha sima lisztből készíted a búzasikér nem szükséges 🤗

A liszteket, búzasikért, élesztőt, sót, cukor elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és kézzel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ezután pár percig géppel dagasztjuk. Ne ijedjünk meg, lágy tésztát kapunk. A tálba levő tésztára egy evőkanál olajat kérünk, majd 30 percig kelesztjük. Ezután újabb dagasztás és 30 perc kelesztés következik. Olajjal kikenünk egy lapos jénait vagy tepsit, majd beletesszük a tésztát, kevés olajat csurgatunk rá és az ujjainkkal nyomkodva a tepsi széléig nyomkodjuk, kis lyukakat formálva. Újabb 30 percig kelesztjük, majd feltekert cukkini rózsákat teszünk bele, vékonyra szelt lilahagymával, kakukkfűvel, frissen őrölt borssal és nagyszemű sóval szórjuk.

Sütés 200 fokon – légkeverés- kb 15 perc, ha kisebb tepsibe vastagabb tésztával készítjük, akkor 25 perc.
IG: https://www.instagram.com/p/CgjE8qKohDO/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük